Oldalak

Oldalak

2019. február 9., szombat

Sós túrós csiga

Tudom-tudom ránézésre nem egy dögös látvány, de nemcsak, hogy nagyon egészséges, hanem isteni fincsi is, ráadásul készre sütés után simán fagyasztható, így egész hétre meg van oldva a kis étkezés.


Tészta hozzávalói:
230 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 zcs (12g) sütőpor
1 púpos tk (24g) utifű maghéj liszt
nagy csipet só
1 púpos tk (20g) kókuszzsír
1 tojás és 1 tojásfehérje
1 dl laktózmentes tej

Túrós töltelékhez:
1 doboz 25 dkg laktózmentes túró
1 tojás
1 ek laktózmentes natúr joghurt (30g)
1 csipet só
1 db újhagyma zöld szára

+ 1 tk jelölten gluténmentes zabpehely

A tészta hozzávalóiból készíts a csigatésztát, hagyd pihenni kb 10 percet, de ha dolgod van közben lehet többet is vagy lehet előző este is bekészíteni, csak akkor alufóliával csomagolva tedd a hűtőbe.

Kikeverd ki a túrós tölteléket, tedd bele az újhagyma aprított levelét.

A tésztát kinyújtsd ki, a széle lehet, hogy repedezett lesz, mint a zabos dolgoknak általában, kés hátával nyugodtan igazítsd vissza. Vékonyan kend rá a túró tölteléket, magasról szórd meg az 1 tk zabpehellyel. Óvatosan lazán tekerd fel, vágd fel egy ujjnyi szélesre. Nekem 15 db csiguszom lett.

Tedd tepsibe, süsd 190 °C-on 20 percet, majd vedd vissza a hőfokot és süsd tovább 10 percig 170°C-on.

Az így kapott csigák hűtés után fagyaszthatóak.

Egész mennyiség 15 db:
Kalória: 1538,8 Kcal
Szénhidrát: 176 g
Fehérje: 82,1 g
Zsír: 50,2 g

1 db csiga:
Kalória: 102,5 Kcal
Szénhidrát: 11,7 g
Fehérje: 5,4 g
Zsír: 3,3 g









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése