Oldalak

Oldalak

2019. február 2., szombat

Bruschettás édesburgonyás gnocchi

Megmaradt egy kis adag fűszeres édesburgonyám, gondoltam bedolgozom gnocchinak, mivel kicsike adag volt a batáta, így főzés után nem lett olyan intenzív a színe, de remeköl felturbózta a tésztát.


Gnocchi hozzávalói:
70 g édesburgonya
csipet só
2 tojás
100 g csökkentett szénhidrát-tartalmú galuska liszt
70 g víz

Bruschetta hozzávalói:
150 g szilva paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 vastag szelet lila hagyma
bazsalikom


A gnocchihoz volt maradék fűszeres sült édesburgonyám én azt használtam fel, de készítheted nyugodtan sima főtt édesburgonyával is a tésztát. A batátát a tojásokkal leturmixolom, hozzáadom a só és a vizet. Az egészet a szénhidrátcsökkentet liszthez keverem, vagy dagasztógéppel készítsd el vagy simán kézzel dolgozd ki alaposan.

Félre tettem fél órára, addig a tészta szépen összeállta nudli keménységűre. Vékony rudakat sodortam, feldaraboltam, villával lelapítottam a szélét. Sós vízben kifőztem, hideg vízzel leöblítettem.

A bruschetta minden hozzávalóját felaprírtom, alaposan elkeverem, és a gnocchihoz keverem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése