Oldalak

Oldalak

2018. május 15., kedd

Sajtos graham turbán

Családi nagy ünnep után meglehetősen csömört kaptunk az édességtől, ugyhogy megint sós kelt pékárura szavaztam, nagyon egészséges és nagyon finom lett.


Hozzávalók: 
25 dkg graham liszt
1/2 zcs por élesztő
1 tojás
5 dkg laktózmentes margarin
2 dl laktózmentes tej
1 tk só
20 dkg reszelt laktózmentes trappista

+ tojás kenéshez



Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttatom. Hozzáadom a liszthez a tejet, tojást, margarint, alaposan kidolgozom. Nagyon lágy tésztát kapok, mivel a liszt meglehetősen daraszerű szemcsés, így kicsit tovább tart kézzel kidagasztani. Kelesztem duplájára. Grahammel szórt lapon oválisra nyújtom a kis bucikat.  Képek szerint töltöm sajttal és tekerem.
Lekenem tojással, 170°-on sütöm 30 percet.

Egész mennyiség 8 nagy darab: 2070 Kcal / 129g Ch
1 db: 259 Kcal / 16g Ch























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése