Oldalak

Oldalak

2018. május 4., péntek

Lazacos lepény

Könnyed tízórai, uzsonna ötlelet hoztam telis-tele értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal, omega3 zsírsavval.



Hozzávalók:
40 dkg cukkini
20 dkg spenót levél
5 dkg zabliszt
4 tojás

200g lazac
1 citrom
1/2 bocskor paprika
kaporlevél

A cukkiknit lereszelem, sózom és ahogy a levét ereszti többször kinyomkodom. A spenótot ledarálom sózom és ezt is többször kinyomkodom. A kettőt összekeverem, hozzáadom a 2 tojást és a zablisztet. Zsírpapírral kibéllet 24x16cm kis tepsibe öntöm. 170°C-on 20 percig sütöm.

A feltéthez a lazacot kockázom, citromlébe áztatom. 2 tojást felverek kevés sóval, hozzáadom a kockázott lazacot, a kockázott bocskor paprikát és a kaprot. Ráöntöm a majdnem teljesen átsült lepényre, visszateszem még 10 percre és kész.


Egész mennyiség: 902 Kcal / 42,5g Ch
Én 6 felé vágtam így 1 kocka: 150 Kcal / 7g Ch






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése