Oldalak

Oldalak

2017. november 18., szombat

Szénhidrátcsökkentett Somlói galuska

Ma gyorsított Somlói galuskát készítettem tejszín nélkül mégis nagyon könnyű lágy krémmel.


Hozzávalók:
Nálam a három nappal ezelőtti szénhidrát csökkentett Sacher muffin maradéka 20 dkg (de lehet piskóta is) Sacher muffinom
4 tojás
40 g (fél zcs) Szafi reform narancsos-vaníliás pudingpor 
5 dkg laktózmentes tej
1 csapott ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 csapott ek kakaópor
1 vanília rúd
1 kocka Lindt étcsoki

A muffinokat feltépkedem nagy darabokra. Felfőzöm 1 dl tejben az 1/2 vanília rúd kapart belsejét, ezzel a muffinokat meglocsolom.

Amíg ázik elkészítem a krémet:
A pudingport a 4 tojás sárgájával az édesítőszerrel és a maradék vanília rúddal felfőzöm 4 dl tejben. Óvatos nagy mozdulatokkal hozzákeverem a 4 tojás keményre felvert habját. Fele krémhez keverem a kakaóport a másik fel natúr marad. A muffinokat a két krémmel rétegezve tálba teszem, reszelt étcsokival díszítem.


Az egész tál =6 adag 
Kalória: 505 Kcal
Szénhidrát: 81 g 

1 adag: 
Kalória: 84 Kcal 
Szénhidrát: 13 g 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése