Oldalak

Oldalak

2017. október 14., szombat

Ropogós, fűszeres karfiol sült húsok mellé.

Egyszerűen nagyszerű.

Ropogós, fűszeres karfiol sült húsok mellé.
Most a karfiolon lesz a lényeg, kicsit más megvilágításban. A karfiol közepén lévő apróbb rozsákat valahogy senki nem szereti rántogatni, ez az a rész ami levesbe szokott landolni már, ha nem felejti el az egyszeri beletenni a levesbe.
1 ek grill füszerpor+ nagy csipet só
kb 0,5 dl víz
Karfiol
A fűszert kikeverem vízzel. Karfiolt lobogó, forró, sós vízbe mártom egy percre. Beleforgatom a karfiolt a fűszerbe, jénaiban, sütőpapíron fedő nélkül megsütöm. Finom ropogós, fűszeres köret sült hús mellé.


5 megjegyzés:

  1. kipróbálom, biztosan finom. nagyon szeretem, és gusztusos !

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm ez nekem ujj.Már ugyis minden étel ,köret izetlennek és száraznak tünik.A karfiolban sütés után is marad némi nedvesség,és ropogósság mellet gondolom szaftosabbnak tünik.Kiprobálom

    VálaszTörlés
  3. Kipróbáltam, nagyon finom lett. Sütöttem mellé egy szelet füstölt sonkát és egy tükörtojást. Nagyon finom és laktató ebédem volt. Köszönöm a receptet! 😊

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom még hús nélkül is.

    VálaszTörlés
  5. Finom. De ha blansirozas, elofozes után nem olajban sutod ki hanem olaj nélküli sütőbén meg dietasabb, egészségesebb.
    Már kapható 10.000 Ft kurol Nekem is van.ketesgelj, neten több típust is találsz.

    VálaszTörlés