(Elkészítési idő 3 óra)
2 kg húsos( nem befőző) paradicsom
1 kg vastag húsú piros paprika
2 nagy gerezd fokhagyma aprítva
1-1 cserépnyi oregánó és bazsalikom levele
1 iis csokor petrezselyem zöld levele
1 ek só
1 ek 1/4-es édesítőszer
1 tk na-benzoát
1 kg vastag húsú piros paprika
2 nagy gerezd fokhagyma aprítva
1-1 cserépnyi oregánó és bazsalikom levele
1 iis csokor petrezselyem zöld levele
1 ek só
1 ek 1/4-es édesítőszer
1 tk na-benzoát
Kicsit lehűtöm, és az egészet leturmixolom.
Eztán addig főzöm folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik.
Amikor kész a szósz hozzáadom az édesítőt és a darabolt fűszernövényeket, egyet rottyantok rajta, hogy a növények is sterilek legyeknek, leveszem a főzőlapról.
Hozzáadom a na-benzoátot, jól elkeverem és sterilizált 2 dl-es kis üvegekbe teszem.
Nekem öt kis üveg lett.
Eztán addig főzöm folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik.
Amikor kész a szósz hozzáadom az édesítőt és a darabolt fűszernövényeket, egyet rottyantok rajta, hogy a növények is sterilek legyeknek, leveszem a főzőlapról.
Hozzáadom a na-benzoátot, jól elkeverem és sterilizált 2 dl-es kis üvegekbe teszem.
Nekem öt kis üveg lett.
Tökéletes lett, de én még zeller levelet is aprítottam bele.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet.