Oldalak

Oldalak

2017. október 23., hétfő

Harcsapörkölt túró-sztarpacskával

pörkölthöz
20 dkg afrikai harcsa filé (sózva)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek étolaj
1 Tv paprika
1 paradicsom
bors, só             
1 ek laktózmentes tejföl

túró-sztapacskához
25 dkg túró
1 lila hagyma
olaj                   
Laktózmentes tejföl ízlés szerint
10 dkg zabliszt (jelölten gluténmentes)



Elkészítem a pörkölt alapot: 2 literes kis fazékban, olajon lepirítom a vöröshagymát, ráteszem a nagyon apróra vágott tv paprikát és a nagyon apróra vágott fél paradicsomot. Amikor vizet eresztett egész picit sózóm. Borsozom, paprikázom teszek rá 1 ek tejfölt és felöntöm 0,5 literre. Fedő alatt sűrű szafttá főzőm. Amikor összeáll az alaplé, beleteszem a nagy kockára vágott sózott harcsát, ha kevés a víz annyira felengedem, hogy éppen ellelpje, 10 perc főzés után kész.

Túrósztrapacskához a túrót kikeverem 10 dkg zabliszttel, sózom, kis diónyi golyókat gömbölyítek belőle és szétlapítom. Olajon nagy serpenyőbe üvegesre pirítom a hagymát, ráteszem a sztapacskát és mindkét oldalát alaposan megsütöm közepes hőfokon, hogy belül is átsüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése