Oldalak

Oldalak

Immunerősító tippek- Csipkebogyó tea

Csipkebogyó 


Az egyik legismertebb természetes immunerősítő a csipkebogyó tea, mindenki tudja, hogy nagyon finom és  telis-tele van C-vitaminnal. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a csipketeát nem szabad forralni, sőt forrázni vagy meleg vízzel leönteni sem, mert a benne lévő vitaminok-C, A, B1,-2, P és K-vitamin lebomlik már 40 °C-tól. Ezért a csipketateát csak hidevízzel szabad áztatni.

Elkészítése:
1 marék puha, érett csipkebogyót áztass le 2 dl hidegvízben 5-8 órára (mondjuk este), majd műanyag szűrővel szűrt le. Ízesítsd citromkarikával. Gyömbérrel, kamilla virággal áztatva fokozhatod a immunerősítő hatást gyulladáscsökkentő hatással. A teát kortyonként egész nap iszogasd.

Ha keményebb bogyókat találtál vagy vettél vágd ketté, szedd ki a szőrős magját és mosd át 2x-3x és úgy áztasd egy estére. 

                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése