Ha igazán izgalmas a tejberizsre vágysz, akkor feltétel próbáld ki a Chawal ki Kheert, az indiai rizspudingot.
Hozzávalók:
1 dl basmati rizs (80g)
4 dl mandulatej
1,5 ek 4-es erősségű édesítőszer
5-6 db csillagánizs
5-6 db szegfűszeg
1/2 kk kurkuma
1/2 kk fahéj
1 tk teavaj
A mandulatejben leáztatom az összes fűszert pár órára, mehet bele nyugodtan az édesítőszer is. A vajon lepirítom a rizst, felöntöm a fűszeres mandulatejjel, nagyon kicsi hőfokon készre főzöm. (Nálam 14 hőfokból 4-en főtt) Sűrűn át kell keverni, hogy a rizs le ne égjen.
Egész mennyiség:
Kalória: 384 Kcal
Szénhidrát: 74,3g
Fehérje: 9,1g
Zsír: 4,9g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése