Oldalak

Oldalak

2017. október 16., hétfő

Kétszemélyes bőségtál

1136 Kcal / 94,1 Ch


2 egész csirkecomb
3 db kalifoniai paprika(sárga, piros és zöld)
2 vöröshagyma
1 kis csokor metélőhagyma
3-4 karfiol rózsa nyersen
fekete bors, só
3 ek olaj
5 dkg zabpehelyliszt
2 tojás

Kis serpenyőbe karikázom a vöröshagymát, ráteszem a borsozott, sózott csirkecombot. Megszórom metélőhagymával, mellé teszem a nyers karfiolokat. Fedő alatt 250°C-os sűtőben sütöm 30 percet.

Közben fent felszeletelem a paprikát, olivaolajon magas hőmérsékeleten lesütöm, bőven borsozom. Citrommal meglocsolom és kiszedem egy kis tálkába.

Az 5 dkg lisztből és a tojásokból nokedlit készítek, kanállal nagy darabokat szaggatok fórró vízbe. A paprika maradék sült olaján lepiritom a nokedlit. Összekeverem a paprikával és a sütőben lévő csirkére teszem. Összesütöm az egészet pirulásig.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése